SFS, SB, OTP: wat betekenen deze Snapchat-afkortingen - TWCB (NL) (2024)

SFS, SB, OTP: wat betekenen deze Snapchat-afkortingen - TWCB (NL) (1)

Sociale media hebben ervoor gezorgd dat de omgangstaal is geëvolueerd, waardoor gebruikers snel en effectief kunnen communiceren. Als zodanig zijn er op veel platforms, waaronder Snapchat, veel afkortingen opgedoken. Als je je ooit hebt afgevraagd: “Wat betekent SFS op Snapchat?”, behandelt deze gids dat en andere bekende Snapchat-afkortingen.

Shoutout voor Shoutout (SFS)

Wanneer iemand ‘SFS’ op Snapchat schrijft, vragen ze je om hun bericht met je volgers te delen. In ruil daarvoor zullen zij ook jouw bericht delen. Kortom, het is een promotiestrategie, waarbij de poster volgers hoopt te krijgen wanneer anderen zijn bericht delen. Het is ook een win-winsituatie voor de andere partij, aangezien hun gunst zal worden beantwoord.

Snapback (SB)

Als iemand je een snap stuurt en vervolgens zegt: ‘Alsjeblieft, SB’, betekent dit dat hij of zij wil dat jij hem ook een snap stuurt. De meeste mensen gebruiken deze afkorting om een ​​Snapchat-reeks te starten, waardoor hun Snapchat-score kan stijgen .

SFS, SB, OTP: wat betekenen deze Snapchat-afkortingen - TWCB (NL) (2)

Eén echte koppeling (OTP)

Wanneer iemand zich voorstelt welke twee mensen, echt of fictief, een goed stel zouden vormen, noemen ze dat de enige echte koppeling of OTP. Een fan van de Twilight-saga kan bijvoorbeeld zeggen: “Mijn favoriete OTP is Edward en Bella.” Je kunt dit acroniem ook op andere sociale-mediasites zien, waaronder Facebook, Instagram, Twitter en Reddit.

Over God (ONG)

Wanneer iemand op Snapchat wil laten weten dat hij volledig eerlijk tegen je is, gebruikt hij of zij de afkorting ‘ONG’, meestal aan het begin of einde van zijn of haar bericht. Een voorbeeld zou zijn: “ONG, ik kwam op de afgesproken tijd bij je thuis, maar je deed niet open.”

Ze kunnen het ook gebruiken als ze het eens zijn met wat je hebt gezegd. Als je bijvoorbeeld zegt: ‘Stranger Things is een heel goede show’, kan een andere Snapchat-gebruiker meedoen en zeggen: ‘ONG!’

Wat is het Woord (WTW)

In plaats van het veelgebruikte ‘Wat is er aan de hand?’ gebruiken sommige mensen op Snapchat ‘WTW?’. Je kunt reageren met waar je momenteel mee bezig bent, of gewoon reageren met iets als: ‘Niets bijzonders. En jij?”

SFS, SB, OTP: wat betekenen deze Snapchat-afkortingen - TWCB (NL) (3)

Ik mis je (IMY)

“IMY” is wat iemand op Snapchat of andere sociale mediaplatforms zou sturen om je te laten weten dat je gemist wordt. Het kan afkomstig zijn van een vriend, familielid of iemand met wie u een romantische relatie heeft. Het is een goede manier voor mensen om je eraan te herinneren dat ze aan je denken.

Ik zweer bij God (ISTG)

Mensen kunnen ‘ISTG’ in verschillende contexten gebruiken, maar de meest voorkomende zijn hetzelfde als ONG, wat betekent dat ze zo eerlijk en oprecht mogelijk zijn, en wanneer ze zich ergeren door gevoelens van frustratie. De persoon kan zeggen: “ISTG, als je niet stopt met het gebruik van die emoji, maak ik een einde aan onze reeks!”

FaceTime (FT)

Gebruikers van sociale media, inclusief die op Snapchat, gebruiken de term ‘FT’ om de andere persoon te laten weten dat ze met hem of haar willen communiceren via FaceTime, de videochatdienst van Apple. Als jij en je vriend allebei een Apple-apparaat gebruiken, kun je overschakelen naar FaceTime en het gesprek face-to-face voortzetten.

SFS, SB, OTP: wat betekenen deze Snapchat-afkortingen - TWCB (NL) (4)

Als je FaceTime niet wilt gebruiken of geen Apple-apparaat hebt, kunnen jij en je vriend verbinding maken via de eigen videogesprekfunctie van Snapchat.

Ronde klik (RS)

Een ronde snap of “RS” is wanneer een Snapchat-gebruiker een enkele snap naar meerdere gebruikers stuurt. Ze doen dit om gesprekken op gang te brengen die later tot strepen kunnen leiden. Het is ook een manier voor mensen om de reeks die ze zijn begonnen voort te zetten zonder elke persoon met wie ze chatten een individueel bericht te hoeven sturen.

Voeg mij toe op Snapchat (AMOS)

Als iemand niet je vriend op Snapchat is, kan hij of zij je vragen om hem of haar toe te voegen door in een handomdraai of verhaal ‘AMOS’ te zeggen. We raden je echter aan voorzichtig te zijn met wie je toevoegt op Snapchat. Als je te veel van dit soort verzoeken krijgt in je verhalen of chats, wil je misschien weten hoe je je Snapchat-account privéer kunt maken .

SFS, SB, OTP: wat betekenen deze Snapchat-afkortingen - TWCB (NL) (5)

Iedereen Snap Back (ESB)

Als je ooit het woord ‘ESB’ in een foto of verhaal op Snapchat ziet, betekent dit dat de poster iedereen die het ziet aanmoedigt om als reactie een foto te sturen. Als je dit bericht ontvangt, moet je ze een foto of video sturen om het gesprek dat ze zijn begonnen gaande te houden. Maar houd er rekening mee dat je dit binnen 24 uur moet doen voordat de snap of het verhaal verdwijnt.

Volg voor volg (FFF)

Wanneer je “FFF” ziet op Snapchat of Instagram, wil de persoon die het heeft gepost, dat je hem of haar volgt, en hij of zij zal je in ruil daarvoor ook weer volgen. Snapchat-gebruikers doen dit meestal om snel hun aantal volgers te vergroten.

Strepen en recente gegevens (SNR)

Op Snapchat is een ‘streak’ een Snapchat-gesprek waar gebruikers drie of meer dagen mee bezig zijn geweest, zonder een pauze van 24 uur tussen de snaps. Een ‘recent’ is de laatste foto die je van iemand hebt verzonden of ontvangen. Als iemand zegt dat hij een bericht naar zijn ‘SNR’ heeft gestuurd, betekent dit dat hij een recent bericht naar iemand of een groep mensen heeft gestuurd met wie hij momenteel een band heeft.

SFS, SB, OTP: wat betekenen deze Snapchat-afkortingen - TWCB (NL) (6)

Ik vraag het me gewoon af (JW)

Wanneer iemand ‘JW’ op Snapchat gebruikt, communiceert hij terloops dat hij informatie nodig heeft. Ze kunnen iets zeggen als: ‘JW, waar moeten we elkaar vanavond ontmoeten?’ Het is een zorgeloze manier om een ​​vraag te stellen.

Geen antwoorden (NRS)

Wanneer iemand “NRS” op Snapchat gebruikt, betekent dit dat hij of zij onlangs iets heeft gepost waarop een reactie nodig was, en dat niemand heeft gereageerd. Ze hebben bijvoorbeeld gezegd: ‘Wil iemand afspreken voor de lunch bij McDonald’s?’ En als niemand reageert, plaatsen ze een vervolgbericht met de tekst: ‘Ik heb mijn Snapchat-vrienden gevraagd om af te spreken voor de lunch bij McDonald’s, maar NRS.”

SS (schermafbeelding)

Als je op Snapchat een bericht krijgt van iemand die vraagt: ‘Heb je net onze chat bezocht?’ of iets dergelijks, vragen ze of je een screenshot hebt gemaakt. Wanneer je een screenshot of opname van een verhaal maakt of op Snapchat klikt, wordt de persoon die het heeft gepost hiervan op de hoogte gesteld.

SFS, SB, OTP: wat betekenen deze Snapchat-afkortingen - TWCB (NL) (7)

Leer het Snapchat-jargon

Het internet staat vol met fascinerend jargon waarmee u snel met mensen kunt communiceren en gesprekken kunt opfleuren. Het leren van deze Snapchat-afkortingen is echter nog maar het begin. Vergroot uw communicatie-educatie door meer tekstsnelkoppelingen en internetjargontermen te leren . Als je een Instagram-gebruiker bent, kun je ook leren wat alle symbolen in privéberichten betekenen .

Afbeelding tegoed: Unsplash . Alle screenshots door Chifundo Kasiya.

SFS, SB, OTP: wat betekenen deze Snapchat-afkortingen - TWCB (NL) (8)

SFS, SB, OTP: wat betekenen deze Snapchat-afkortingen - TWCB (NL) (9)

Geef een reactie

SFS, SB, OTP: wat betekenen deze Snapchat-afkortingen - TWCB (NL) (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Laurine Ryan

Last Updated:

Views: 6144

Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Laurine Ryan

Birthday: 1994-12-23

Address: Suite 751 871 Lissette Throughway, West Kittie, NH 41603

Phone: +2366831109631

Job: Sales Producer

Hobby: Creative writing, Motor sports, Do it yourself, Skateboarding, Coffee roasting, Calligraphy, Stand-up comedy

Introduction: My name is Laurine Ryan, I am a adorable, fair, graceful, spotless, gorgeous, homely, cooperative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.